
Hayatta öyle anlar vardır ki, ailenin varlığını en çok hissetmek istediğimiz zamanlar. Mezuniyetine hazırlanan Elif'te bunları düşünüyordu. Babası hayattaydı, ama onun için yoktu. O annesi ve kendisine ihanet etmiş, ne olacağını düşünmeden bırakmıştı.
Şimdi ise hazır bir şekilde annesinin karşısındaydı. Esma hanım gururla kızına bakıyordu. Kolay değildi tek başına kız evlada bakmak, onu her şeyden muhafaza etmek. Esma hanım bunu başarmıştı. Kızı okulunu birincilik ile bitiriyordu, tek bir adım kalmıştı;
Üniversite tercihi...
"Nasıl olmuşum Esmoş? Ozan beğenir mi?" Annesi ile arkadaş gibi konuşmayı çok seviyordu, annesi de kızının bu hallerine bayılıyordu.
"Çok güzel olmuşsun güzelim. Ozan tekrar aşık olacak sana."
Elbisesi ve cübbesi ile son kez aynadan bakıp, aşağıya indiler. Merdiven sonuna geldiklerinde kapı çalmıştı. Esma hanım kapıya doğru giderken, Elif kapının arkasındakileri merakla karşılıyordu.
Ozan heyecanla kapının açılmasını bekliyordu. Elif'i görmek sarılmak için can atıyordu. Ama yanındaki anne ve babasıyla bu pekte mümkün değildi. Ailesine Elif'i ve hislerini anlattığında bu işe şüphesiz en çok annesi Mahpare hanım sevinmişti.
Elif'i kendi kızı gibi seviyor, içten içe ise gelini olmasını istiyordu. Kapının açılması ile içeri geçen aile fertleri kısa süreli oturup soluklandıktan sonra yola çıktılar.
Mezuniyetin yapılacağı alan geldiklerinde gençlerden ayrılmışlardı. Elif ve Ozan ise el ele tutuşup kendi sınıflarına doğru ilerlediler.
Saatler ilerlemiş, gençler artık mezun olmuş ve yepyeni bir hayata ilk adımlarını atmışlardı. Mustafa konukların arasındaki yüzle gerildiğini hissetti, babaları olacak o adam gözünde yaşla kardeşi ve kendisine bakıyordu.
Kardeşinin bu mutlu gününde o adamı görmesini istemeyerek, kepini ve cüppesini çıkarıp konukların arasına karıştı. Ümit Beyin yanına yaklaştığında tek bir şey söyledi.
"Geldiğin gibi geri git. Kardeşimin en güzel gününü mahvetmeden git."
Sanki az önceki sert tavrı yokmuş gibi kardeşinin yanına ilerledi. Hiç hoşuna gitmesede Ozan'a sarılırken yakalamıştı onları.
"Güzelim kollarım öksüz kaldı. Sarılmayacak mısın bana?" diyerek genç kızı kollarının arasına aldı. Ozan ise bu görüntü karşısında kahkaha atıp,
"Kıskanç kardeş sendromu, umarım atlatırsın kayınço." diyerek Mustafa'yı sinir eden o tebessümü kondurdu dudaklarına.
"Hadi gidelim artık, herkes dağıldı. Betül bizi bekliyor." Çıkacak tartışmayı başlamadan kesen Elif önce Ozan'a daha sonra Mustafa'ya baktı.
Hâlâ ona karşı nasıl hitap edeceğini bilmiyordu. Ağabey dese aralarında bir yaş vardı ve uzun zamandır kullanmadığı hitap ona çok yabancıydı. Mustafa ise hitap konusunda bir şey dememiş, istediği gibi hitap edeceğini söylemişti.
"Gidelim sevgilim, Esma Teyze de zaten annemlerle gidecek haber verelim çıkalım." Elinden tutup velilerin bulunduğu alana doğru ilerlediler. Tabii peşlerinden Mustafa ile.
Esma hanım kendilerine doğru gelen gençlerle tebessüm edip yanındakilere baktı. Ozan'ın annesi Mahpare hanım ve babası Mehmet bey oğlunun Elif ile beraber olmasına o kadar sevinmişlerdi ki genç kızı potansiyel gelin ilan etmişlerdi bile.
Ama aşmaları gereken bir Mustafa olduğunun bilincinde karşılarındaki gençlere baktılar. Ozan Elif'in elini sıkıca tutmuş, Mustafa ise onlara sinirle bakıyordu.
"Esma teyze, biz çıkıyoruz gitmeden bir uğrayalım dedik."
Ozan karşısındaki ikinci annesine bakarken nasıl yüce bir kadın olduğunu düşündü. Hangi kadın kocasının ihanetinin meyvesine sahip çıkardı ki?
"Tamam Ozan, Elif size emanet. Mustafa sen de gençleri fazla sıkma tatlım."
Mustafa karşısındaki kadına duyduğu saygı ve sevgiyle bir şey diyemedi. Ama söylenmekten de geri durmadı.
"Onlar da beni sinirlendirmesinler Esma anne."
"Sinirlendirmeyin benim oğlumu, Betül de gelecek mi?"
"Gelecek anne, onu almaya gidiyoruz." Durumu açıklayan Elif'e bakıp,
"Hadi o zaman gidin. Güzelce eğlenin." diyerek gençleri yolculadılar.
O gün geceye kadar eğlendi iki çiftte. Mustafa ara ara kıskançlıktan çıldırsa da kardeşinin gözünde gördüğü aşk ile bir şey demedi.
***
Hello! Ben geldim ayol!
Nasılsınız?
Emin adımlarla sona gidiyoruz...
Oy ve yorumları unutmayalım.
Love you..
| Okur Yorumları | Yorum Ekle |