
Daisyx not....
Öncelikle nereden başlayacağımı bilmiyorum. İlk olarak bu süreçte yanımda olup destek verdiğiniz için çok teşekkür ederim size. Kalbinizi istemeden, bilmeden kırdım ise şimdiden af ola. Hepiniz benim için çok önemlisiniz. Kalbinizi kırmak yada üzmek istemedim hiç bir şekilde ama yaptım ise tekrardan af ola.
Kitabı ilk yazmaya başladığım zaman yaz tatilinde olmuştu. Bir anda aklıma asker kurgusu yazmak geldi aklıma. İlk başta böyle bir kurgu yazmak değildi amacım eglencesine yazıp notlarıma kayıt ediyordum ama sonra bir baktım hikaye kendi kendisini oluşturmaya başladı. Önceden de kurgular yazmıştım ama hiç birinin devamı gelmiyor hikaye oturmuyordu ama geçmişin zinciri kendi kendini oturtan ve yazdıran bir kitap oldu benim için. Hani derler ya karakterler aslında kendilerini bana yazdırdılar. Hiç bir zaman şu karakter şöyle olsun demedim kendi kendine oturdular.
Kitabı ilk Watpada yayınlamaya başlamıştım ve hiç bir şekilde okunmamıştı kitap. O zamanlar acaba ben yazamıyor muyum? Beceremiyorumu diye düşünüyordum. Denizi sadece ben seviyorum sadece benim mi içime dokunan bir karakter diye düşünüyordum. Sonra kittapad uygulamasını keşif ettim ne olacak atıyım demiştim bir iki kişi dahi okusa fark etse yeter benim için diye düşünmüştüm. Hiç bir zaman derdim okunmak yada oy almak değildi Deniz ve onun hikayesi bir iki kişinin dahi kalbine dokunsun yeter diye düşünüyordum. Kitabı burada bir yayınladım hayalimden daha fazlası oldu. Bu kadar okunma ve oy alacağını asla düşünmezdim. Kendinin sevilmediğini , anlaşılmadığını düşünen Denizimi bir çok kişi anlayıp sevdi. En büyük amacım Deniz'in anlaşılması idi ve görüyorum ki anlamak ile kalmayıp Denizi çok benimsediniz. Deniz adına ben çok teşekkür ederim 🤍🤍
Kitabı normalde mutsuz sonla bitirecektim ama Deniz karşıma geçip neden bana bunu yapıyorsun diye vicdanımı yokladı. Murat sevdama kıyacak kadar kötü olma zaten ne kadar ayrı kalıp zorluklar çektik ayrı düşürme onu ve beni dediğinde mutsuz sonu yazmaya yüreğim dahi el vermedi. Onlar kendi dünyaları içinde mutluluk içinde yaşamaya devam edecekler.
Ben bu kitapta size sadece aşkı anlatmak istemedim. Nefretin ne kadar güçlü bir duygu olduğunu ve insanın tüm hayatını etkileyebileceğini. Taciz ve tecavüze uğramış bir kadının hayatının nasıl olduğunu neler hissettiğini de anlatmaya çaba gösterdim.
Her bir karakter bana çok şey öğretti. Dışarda bir insana ön yargı ile yaklaşacağım zaman aklıma direkt Deniz geliyordu. İnsanlara ön yargılı olmamayı ben Denizde öğrendim.
Murat'ın bana en büyük öğretiği sevmek duygusu oldu. Bir kadın istenildiği zaman çok güzel sevilebileceğini her ne olursa olsun sevdasının arkasında durulabileceğini Murat sayesinde görmüş oldum. Murat gibi seven bir erkek olur mu bilmem ama Murat gibi seven bir adamın bulunmasının çok zor olacağını biliyorum.
Suskun, yakışıklı bebeğim. İlk başta onun hikayesi de böyle olsun diye düşünmemiştim ama kendi kendini yazdıran bir karakter oldu benim için yine. Suskunda en büyük öğrendiğim insanlar en çok korktuğu ve benzemek istemediği insanları hayatına almış olduğu ve fark ettiğinde büyük yaralar bıraktığı. Küçüklüğünde bir çocuğa ne öğretir isen tüm hayatını etkilediğini Suskunda öğrendim.
Sabiha insanın kendi kendisi olduğu için sevilebileceğini. İnsanlara göre değil kendi istediğin olduğun içinde sevilebilir olduğunun en büyük örneği oldu benim için. Kaç yaşına gelirsen gelelim çocuk ruhumuzu saklamamız gerektiğini gösterdi bize .
Sercan , İnciye olan aşkı. Ölmüş olduğu halde sevip sevmediğini bilmeden dünyadan göçmüş olduğu halde ölü bir insanı da sadık olup sevilebilirmiş. Dünyada insanlar sevdiğine sadık olamaz iken Sercanın toprak parçasına bile bu kadar sadık olması beni çok etkiliyordu.
Alevin bana en büyük dersi kıskançlık ve rekabet duygusunun sevgini göstermene engel olduğuydu. Kıskançlık o kadar büyük bir duygu ki insanın diğer tüm duygularının önüne geçebiliyor ama Alevin en sevdiğim özelliği her ne olursa olsun sevdiği insanları bırakmaması idi.
Rahmi albay sayesinde kan bağı olmadan da bir insanı evlat olarak benimsene bileceğini gördüm. Ne kadar bizi yormuş olursa olsun Rahmi bu hikayenin temel taşı çünkü Denizi yaşatan oydu.
Hasan asıl hikayenin temeli o çünkü esir düşmemiş olsaydı ne Denizi bulabilecek nede Rahninin yanına verebilecekti. Bir yerde Murat ve Deniz'in sevdasının en büyük taşını yerine koyup bir araya gelmelerine sebep olan kişiydi.
Lafı fazla uzatmadan her bir karakterin duygu derinliği benim için çok fazla ve çok şey öğrettiler bana. Çoğu anlarda güldük çoğu anlarda ağladık tamam çok ağlatmışta olabilirim ama içinize biraz olsun dokundum ise bir şeyler öğretip yüzünüzde hafif tebessüm dahi bırakabildim ise ne mutlu bana.
Koca bir devrin sonuna geldik ve bu yolda bana verdiğiniz her türlü destek ve ilgi için hepinize kocaman teşekkürler. Bu kitap bu kadar yükseldi ise en büyük katkı sizin. Şimdi okunanlar listenize geçmişin zincirini de ekleyebilirsiniz. Aşırı duygusal oldum ama şunu da demeden geçemeyeceğim burada sizi bir okuyucu olarak değil kardeş, aile gibi görmüş olduğumu bilin lütfen. Sizde beni bir yazar olarak değil arkadaş olarak görün lütfen.
Her güzel şeyin olduğu gibi bu güzel şeyinde sonuna geldik. Tekrardan hepinize çok teşekkür ederim. Duygularımı yazmak istedim burada size . Çok sevildiğinizi bilin ve kalbim size hep iptal olarak kalacak 🤍🫀🌊
| Okur Yorumları | Yorum Ekle |

| 227.79k Okunma |
14.74k Oy |
0 Takip |
52 Bölümlü Kitap |