21. Bölüm

21. Bölüm

Keriman Elhasan
kehriban

"Senaa kendine gel!!"birinin beni dürtmesiyle kendime geldim "Ameliyatı hazırlayın hemenn"dedim hemşireler onu ameliyata götürürken ben arkalarından bakıyordum onu o sedyede görünce şaşırmıştım çünkü o, o fotoğraftaki adamdı sadece oda değil aynı zamanda galata kulesinde gördüğüm adamdı.

Ameliyat için kıyafetlerimi giydikten sonra ameliyathaneye girdim ve kurşunu çıkarmaya başladım."hocam hastanın kalp ritimleri giderek azalıyor" dedi bir hemşire "kalp mesajı hemen!"sesim telaşlı ve sert çıkmıştı."ohh"sonunda kalbi tekrar düzene sokabilmiştik,kurşunu çıkarmıştık.

Ameliyathaneden çıktığımda kapıda bekleyen herkez ayağa kalkmıştı "doktor hanım abim nasıl?"dedi aralarından biri kıza başımı çevirdiğimde bir kez daha şok yaşamıştım,kız fotoğrafta yanımda oturan ve bana sarılan kızdı.

Yüzümde maskem olduğu için yüzümü tam görmüyorlardı ve bende konuşamıyordum.Yana dönüp maskemi çöpe attım ve yüzümü o tarafa çevirdim.

Başımı çevirmemle kızın yüzü başka bir hâl almış, bir kaç adım sendelemişti yanındaki adam onu tutmasa düşecekti " hasta gayet iyi"dedim sözlerime devam edecekken birisinin bağırmasıyla sustum ve başımı sesin geldiği yöne çevirdim.

"Kübraa"dedi adam sesi telaşlı geliyordu kız hızla yanına gidip ona sarılmıştı.İkiside ayrıldıklarıjda adam konuştu "Yağız iyimi"demişti galiba içerideki hastanın adı yağızdı.Kız başını sallamakla yetinmişti adam gözlerini bana çevirdiğinde dona kalmıştı biraz baktıktan sonra kıza dönmüştü kız ne diyeceğini anlamış başını sallamıştı.Onları orada bırakıp kendi odama geçmiştim.

Kübra'dan

Saat 3 sularında abimin vurulduğu haberini almıştık hemen lucasa aramış fakat ulaşamamıştım bende Hazar abimi aramış ona abimin vurulduğunu söylemiştim ilk uçakla buraya geleceğini telaşlanmamı söylemişti.

Abimin kaldırıldığı hastaneye gidip nerede olduğunu sormuştum karşımdaki kız ameliyathanede olduğunu söyleyince daha çok ağlamaya başlamıştım.Ameliyathanin önünde beklemeye başladım.

Saatler hızla geçiyordu fakat hala bir haber yoktu lucasa ulaşamıyordum ve delirmek üzereydim."Kübraa"hazar abimin sesini duymamla oraya baktım hızla ayağa kalkıp oraya gittim ve ona sarıldım "Hazar abii"dedim sesim boğuk çıkıyordu "ağlama abicim hem bak Yağız seni böyle görmek istemezdi hadi topla kendini"dedi göz yaşlarımı sildikten sonra yan tarafa baktım bir kız vardı "bu kim?"diye sordum kız gülümseyerek bana bakıp "ben Hanife"dedi kahverengi uzun saçları,kahverengi gözleriyle çok güzel bir kızdı "bende Kübra"dedim Hazar abiye bu kim bakışları attım başını sonra anlatırım der gibi salladı.

Saatler sonra kapı açılmış içinden kadın bir doktor çıkmıştı hızla ayağa kalkıp "doktor hanım abim iyimi?"diye sordum doktor maskesi yüzünden konuşamıyordu arkasını döndü ve maskesini çöpe attı.Bize döndüğünde gördüğüm kişiyle içim acımıştı adımlarım kendiliğinden arkaya gitmişti Hazar abim tutmasa düşücektim."irem"dedim hiç kimse duymamıştı gözlerimden yaşlar almamak için zir duruyordu.

"Hasta gayet iyi"dedi irem üstünde beyaz doktor önlüğü at kuyruğu yaptığı saçlarıyla çok güzel gözüküyordu benim güzel arkadaşım."Kübraa"lucasın sesiyle otarafa döndüm bana bakıyordu hızla yanına gidip sarıldım gözlerimden yaşlar akmaya başlamıştı.Ayrıldıktan sonra "Yağız iyimi?"diye sormuştu başımı sallamıştım gözleri arkama kaydığında yüzü değişmişti iremi gördüğünü anlamıştım.

Yağız'dan

Gözlerimi hastane odasında açtım soluma baktığımda kübranın başının lucasın omzuna koyup uyuduğunu lucasında başını başına yaslayıp uyuduğunu gördüm sağa baktığımda ise Hazarın tanımadığım bir kadının başına başını yasladığını gördüm.

Susadığım için elimi komidine uzatmıştım fakat yaram acımıştı "ahh"ağzımdan küçük bir inleme çıkmıştı "abii iyimisin"kübranın sesiyle ona döndüm "iyiyim abicim"dedim kaşlarını çatıp "niye uyandırmıyorsun ben sana şu verirdim"dedi sürahiyi su koyup bana uzattı bende içtim.

Dışardan sesler gelmesiyle ayağa kalktım ve cama ilerledim galiba aşşağıda birisinin doğum günü kullanıyordu arkası dönük bir adam elinde pasta tutumuş karşısındaki kişiye uzatıyordu, adamın boyu uzun olduğu için karşısındaki görünmüyordu etrafta bazı hemşireler ve doktorlar vardı onlarda alkışlıyorlardı.Biraz zaman geçtikten sonra adam yana kaymıştı ve görünürdeki kişi açığa çıkmıştı "Türk kızı".2

 

Bölüm : 29.11.2024 17:54 tarihinde eklendi
Okur Yorumları Yorum Ekle
Hikayeyi Paylaş
Loading...