Aşka veda etmek gibidir bazı düşünceler ...
Sevmekten vazgeçmek gibidir bazı seçimler...
Gerçekleri görmemek gibidir yürekte biriken bazı hisler...
...
İlk teneffüs Kayra'ya söz verdiğim gibi kantine inip sandaleyelerden birine oturup Kayrayı bekledim bana kahve ısmarlayacaktı, bugün telefonu öğretmenlerden gizleyip dolaba koydurmadığım için masanın altında telefonumu açıp Instagram da birkaç reels kaydırdım sonra aklıma aç olduğum geldi karnım guruldamaya başladı psikolojik men hemen sıraya girdim ilk teneffüs olduğu için az kişi vardı karışık tost alıp tekrar aynı yere oturana kadar Kayra da gelirdi nasıl olsa.
Kantin görevlisi gülümseyerek tostumu verdi ben de teşekkür edip yerime tekrar geçip oturdum.
O sırada etrafı gözleriyle tarayan sarışın ela gözlü uzun boylu birini gördüm bulanık gibiydi gözlerimi kısınca Kayra olduğunu anladım ve ona seslendim "Kayra buradayım"sesimi duyunca olduğum yöne baktı ve beni gördü "Bekle kahveleri alıp geliyorum,nasıl seversin kahveyi"diyince cevap olarak sesim ona gitsin diye biraz bağırarak "Latte olsun"diyince etraftakiler bana baktı hatta Melisa ve Mine de beni görünce izlemeye başladılar sanki bir açığımı kolluyorlardı.
Kayra kahveleri alıp hemen yanıma geldi zil çalmasına az kalmıştı kahveyi çabucak elime alıp bir iki yudum içtim "Dikkat et"diye uyarsa da Kayra'yı dinlemeden bir taraftan da tostumu yemeye koyuldum ben tostumu bitirene kadar Kayra konuşmadı kahvesine bile dokunmadı.Onun yüzüne tostumu bitirince baktığımda irkildi çenesine koyduğu eli masanın üstüne düştü çenesini masaya çarpınca "Ah acıdı"diye bir ses çıkardı ben de güldüm Kayra gülümseyerek "Çok güzel gülümsüyorsun"dedi.
Ben de "Teşekkür ederim" dedim gülümseyerek utansam da belli etmedim.
Zil'in çalacağını bildiğim için sessizlik olmasın diye "Zil çalacak şimdi bana kahve de ısmarladığına göre sınıflara dağılalım"diyerek ayağa kalktım karton bardağı çöpe attım.
"Ama böyle olmadı hiç konuşamadık"dedi.
"Öğlen arası konuşuruz denk gelirsek hem neden bu kadar tanışmak istiyorsun ki benimle alttarafı benim düşmeme engel oldun"dedim biraz kaba çıkmıştı sesim.
Sarı saçlarına elini daldırarak yere baktı yüzü kızarıyordu konuşurken"Senden dediğim gibi hoşlanmaya başladım elimde değil sadece dış görünüşümü beğendim diyebilirsin ama tost yiyişini bile saatlerce izleyişim vardı"dedi.
"Arkadaş olabiliriz onun dışındaki ihtimalleri kafandan at"dedim o da gülümseyerek göz kırptı"Daha erken zaten o ihtimaller için "diyince elimde olmadan göz devirdim"Aslında bir yaş büyüksün benden sana abi demem lazım "diyince suratı asıldı"Bu kadar yakışıklı abin mi oldu hayatında "dedi bense ona kulak asmayarak zilin sesiyle senkronize olarak yürümeye başladım sınıfıma doğru o da arkamdan geliyordu ayak seslerinden anlayabiliyordum sınıfımın önüne gelince arkamı dönüp ona baktım"Görüşürüz "dedim gülümseyerek o da elini salladı"Görüşürüz prenses"dedi.
Arkamı dönüp sınıfın içinde kendi sırama baktığımda ilk kez gördüğüm bir kız siramda oturmuş gülümseyerek Melihle sohbet ediyordu Melih de gamzelerini çıkartarak konuşuyordu istemeden de olsa kaşlarımı çattım kızın saçları kısa siyahtı gözlüğü vardı buradan bile ona yakıştığı belli oluyordu bir an kahkaha attı konu her neyse komiğine gitmişti bana taraf dönünce kahkahası durdu ayağa kalktı bana elini uzattı "Merhaba ben bu sınıfa yeni geldim transfer oğrencisiyim adım Merve tanışabilir miyiz sınıftaki diğer kızlar pek soğuk tanışma yanlısı değil sen de öyle misin"diyip gözlüğü eğerek bana baktı ben de yapmacık bir gülümsemeyle"Memnun aldım adım Ela"diyerek elini sıktım.Sonra arkasında kalan sırayı gösterip "Orası benim yerim Melih sana söylemedi mi?"diye sordum.
O da üzülmüş gibi yaparak"Ah bilmiyordum Melih sıkıntı edeceğini düşünmediğini söyledi sıra arkadaşının "
Melih'e dik dik bakarak "Bu doğru mu?"diye sordum.
Melihse "Temelli olarak burada oturduğunu düşünmemiştim prenses"diyerek kollarını önünde bağladı bana mı öyle geliyordu yoksa Kayra ' nın sözlerini mi taklit ediyordu.
Sinirlenerek "Öyle mi beni yanında istemiyorsun yani?"diye sorup içimden istese böyle mi davranır dedim masanın yanına astığım çantamı sınırlı bir şekilde boş olan arka sıraya koyup oturdum.
Merve denen yeni kız Melih'in yanına tekrar oturdu ve onlar sohbetlerine kaldığı yerden devam etti.3
...
Yeni bölümde görüşmek üzere 💗 💗 4
Oy ve yorumlarınızı bekliyorum 🥰
Okur Yorumları | Yorum Ekle |
1.75k Okunma |
303 Oy |
0 Takip |
27 Bölümlü Kitap |