
***
Hellooo. Hemen bölüme geciyorum bu sefer gevezelik yok. Seviliyorsunuzzzzzzzzz.
****
*Üçüncü şahıs diliyle*
Ezgi okuldam yeni çıkmıştı. Kaç gündür Salih te Rüyada yoktu. Rüya Gözdenin Salihi öptüğünü söylemişti. Ezgi iki gündür Gözdeyle kavga ediyordu.
Umuttan aldığı bilgilerle Salihin evine gitti. Zile bastı. Kapıyı Salih açtı. Hali yamandı. Perişan olmuştu. Buna aldırış etmeden konuya döndü.
"Konuşabilir miyiz?"
Salih eliyle içeriyi gösterdi. Ezgi hızlı adımlarla içeri girdi. Burada olma sebebi Rüyadan başka bir şey değildi. Salih içeri geldi. Ezgi sert bir şekilde "Anlat. Ne oldu herşeyi anlat"
Salih deri. Nefes alıp oturdu.
"Rüya ile oturuyorduk. Birden Gözde geldi. Rüya su almaya gidince beni öptü. Ben ittirdim. Ama devam etti."
Ezgi bağırdı. " Bu kadar mı. Sen hiç ne yaptığının farkında değil misin. Rüyanin zaten fazlasıyla acıları var senin yaptığın ne. Salih. Bu kız düşündüğünden daha fazla
acı çekiyor."
Salih sözünü kesti.
"Belindeki yaralarını biliyorum"
Ezgi şaşırmadı. Ve bağırmaya devam etti.
"Tek o mu. Sence tek acısı o mu. O morluklar mı. Düşüdügünden daha fazla acı çekiyor. Sana söylemiyor. Çünkü yaşamak istemiyor"
Derin nefes aldı. Devam etti.
"Bak Rüya çok acı çekiyor. Sen bilmezsin. O her gece baş ve kalp ağrısından uyuyamıyor. Ve bunu önemsemiyor. İnan çektiği acı çekilmez. Sen yokken o yaşamıyordu. Acılarına susuyordu. Tedavi olmuyor. Sen her gece rahat ça uyurken. O hiç uyumuyordu. Hep başkasına düşünüyor. Başkasına yardım ediyor. Biliyormusun Rüyanin yasakları var"
Ezgini gözleri dolmuştu. " Koşması yasak" O gün Salihten koşarak ayrılmıştı . "Dışarıdan yemek yasak" Salih in yanında yiyordu. "Adrenalin yükselmesi yasak" Salih onu öptüğünde adrenalini resmen tavandı. "Dans etmesi yasak" Salih iyileşsin diye dans etti. Ve bunların hepsini öğrenen Salih şok içindeydi. Ezgi susmadı devam etti.
"Biliyor musun. Odasında eski bir koltuk var. O koltukta Rüya dayak yedi. O koltukta babası vurdu. Ve garip olan ne biliyor musun. O kötü bir aileye sahip olmasına rağmen bana anne ve babanın ne kadar iyi bir şey oldugundan bahsetti. Acılarını önemsemeden bana yardım etti. Zamanın da nefret ettiği ablasına bütün parasını verdi. Ölmek için yaşadı "
Dolan gözlerini silip. Sert bir şekilde baktı.
"O en büyük darbeyi sevdiklerinden geldi. Ve en beteri sendin. Çünkü sen ona umut verdin. Em azı dan o a sevdiğini söyledin. Oda koşulsuz sevdi"
Ezgi başka kelime bulamadı. Evden çıkıp yürüdü.
Salih şoklar içerisindeydi. Bunları o bilmiyordu. Evden çıktı. Motoruna binip. Rüyanın yanına geldi. Zile bastı. Ablası çıktı.
"Rüya ile konuşabilir miyim?"
Ablası içeri buyur etti. Salih kapısını tıklattı ses gelmedi. İçeri girdi. Ezgini bahsettiği koltukta uyuyordu. Rüyanın kaşları çatıldı. Kabus görüyor olmalıydı. Tek bir kelime döküldü ağızından "Vurma".
Salih bir şey diyemedi. Kaşlarını daha çok çattı. Korktu Rüya. Rüyanin kan ter içi de kalmıştı. Kafasını sağa çevirince ona verdiği buket gördü. Yerdeydi. Tekrar Rüyaya baktı.
Onu kucağına aldı. Rüya tekrar mırıldandı "Vurma". Salih onu anlından öptü. Uyanmadı.
Fakat gözünden yaş süzüldü. Salih daha çok kendine çekti. Rüyanin gözleri aralandı. Kafasını tuttu. Ezgi doğru demişti. Rüya Salihi görünce elini kafasından hızla çekti. Rüya hiç bir şey anlayamadı.
Ağladı sadece sessiz ağladı. Salih "İyisin" diye fısıldadı. Salih ilk defa Rüyanın gözünde korkmuş bi çocuk gördü. Rüya ona bakmadı.
Bakamadı. "İndir" diye fısıldadı Rüya. Salih itiraz etmedi. İndirdi. Rüya bu sefer "Çık" dedi. Salih çıkmadı. Ona doğru yürüdü. Aralarında santimler kalmıştı. Rüya ona bakmayıp "Çık" diye tekrarladı. "Sadece bu seferlik bir daha asla çıkmam sadece bu sefer"
Salih anladı. Acılarını görsün istemedi. Çıktı. Eve gitti. Saatlerce onu düşündü.
| Okur Yorumları | Yorum Ekle |