27. Bölüm

Gizli Amaç

Özlem Özcan
ozican

Belen'in haberi olmadan çok şeyler planlanmıştı. Babalar, çoktan o ve Kısıl Han için evlilik ayarlamıştı. Belen, odasında gökyüzünün tadını çıkarırken bu anı haberle içeri giren hizmetli ortamı bozmuştu.

 

_Ne! Olamaz öyle şey!

_İnanmam. Biricik babam bana bunu yapmaz.

 

...

 

 

Baba odaya girdi. Belen gözleri dolmuş şekilde biricik babasına bakıyordu. Ne de olsa onun bir tanesiydi o. Kıyamazdı. Hiç bir dediği geri çevrilmemişti Belen'in. Şimdi babası ona doğru olmadığı haberini verecekti.

 

_Duyduğun her şey doğru sevgili kızım!

 

Gözyaşları sessizce döküldü.

_ Bana bunu nasıl yaparsın. Hem de bana kararlarımı sormadan ha!

_Baba!

 

Hakan, kızının yüzüne bakamadı. Utanç ve sinirden yeri daha sonra havayı izliyordu.

 

_Yeter kızım! Üstüme gelme. Şimdiye kadar ne dediğini yapmadım haa! Söyle.

 

Belen sesini çıkarmadı.

 

_Ben, milletin yüce hakanı ve senin biricik baban olarak düşünüyorum. Her şey sizlerin iyiliği için. Üstelik Kısıl Han gibi önemli bir talibi kaçırmak doğru olmaz. Artık yaşın geldi. Çoktan yetişkinlik yaşına da ulaştın Belen!

 

_Yeter baba!

 

Babası sustu. Kem küm zorla iki kelime ağzından çıktı. Elini avuçlarının arasında sıkarak odadan dışarı çıktı.

 

Ne de olsa o gözü kara Belendi. Kimse ona istemediği hiçbir şeyi yaptıramazdı. Hele de o suratsız adama karşı hiç kimse!

 

Aklı almıyordu. Hepsi o dangalak adamın suçuydu. Nereden onu kurtarmaya çalıştı. Onunla karşılaştığından beri zaten hayatında giden iyi şeyler olmadı.

 

_ Lanet olasıca!

 

Sürekli içten bu sözleri geçiriyordu. Artık o kadar farkında değildi ki sesi dışarıdan bile duyuluyordu.

Yürüdü, yürüdü.

 

Hizmetli kadın bile yoruldu ama Belen hâlâ sabahki kadar enerjiyle doluydu.

 

_ Lanet olasıca!

Evet; o, karşısındaydı.

Bölüm : 21.12.2024 21:16 tarihinde eklendi
Okur Yorumları Yorum Ekle
Hikayeyi Paylaş
Loading...