[ Genç Kız Edebiyatı ] - Kitap Listesi
devam ediyor 8a önce güncellendi
KELEBEĞİN ÖLÜM DANSI
@selenii
Okuma
34
Oy
12
Takip
3
Yorum
3
Bölüm
4
``Ateşine ağlamış dumandım; bilmedin lakin bende yandım...``
•••
Yaralar, yarınları karalar ve örter nabzın üzerini pasla. Kavak kavruğu... Pamuk şeker... Ve Mavi bir deniz...
Yosun tutmuş bir yaş pastasının üzerinden sıyrılır birer birer yabancı gözler. Düşer, düşlerimin etlerinden sıyrılan kandan kayıp yaşam. Ve dikilen her bir mum kadar çoğalır her yaşımda ölüm.
Ben kimim?
Öncesinde kimdim?
Sonrasında kim olacağım?
•••
Kumsal, 14 yaşında İzmir`in soğuk sularını hoyratça attığı kimsesiz bir sahil kenarında, kumların üzerinde deniz polisleri tarafından bulundu. Aralık`ın soğuk rüzgarları onu soğuk bir kundağa sarmış ölümün kıyısına iterken bir genç kıza gecikmişliğine hırçın bir fırtınayla karşılık veriyordu İzmir.
Kumsal.
İsmini ve yeni hayatını o saatlerde ona sundu hayat ve Kumsal çaresizce kabul etti. Kim olduğunu, nasıl olduğunu bulmaya verdiği savaşı 3 yıl sonra kaybetti. Yeni adımlar attı ve Kumsal adıyla bir hayat kurdu. Onun geçmişi yoktu. 14`ünde ölmüş ve 14`ünde tekrar doğmuştu.
Lakin hayat peşini bırakmadı. Kumsal yeni adıyla kurduğu hayatın içindeki enkazları farketmeye başladı. Çözülmeyi bekleyen yalanlar vardı.
Bir cinayet.
Bir cinayet onu geçmişine 14 yaşında tekrar çekti. 22 yaşı, 14`ünde kaybettiği herşeyi tekrar buldu.
Lakin Kumsal`ı arkasında bırakabilecek miydi?
Gerçek kimliğini öldürüp, Kumsal`ı var eden sebepleri bulabilecek miydi?
Kendini hatırlayabilecek miydi?
Peki ya sevdikleri?
devam ediyor 8a önce güncellendi
"Kırık Masanın Altı Sandalyesi"
@arslanyagmur086gma
Okuma
1
Oy
0
Takip
0
Yorum
0
Bölüm
9
Bir masa düşün. Altı sandalyesi var.
Bir zamanlar kahkahalarla donan, hayallerin paylaşıldığı o masada artık sessizlik yankılanıyor.
Lara, Derya, Melis, İlayda, Buse ve Aslı…
Aynı evde yaşadılar, aynı sofraya oturdular, aynı acıya farklı tepkiler verdiler.
Kimi aşkı buldu, kimi kendini kaybetti.
Kimi sadık kaldı, kimi gizledi, kimi sessizce gitti.
Ve bir gün, o masa kırıldı.
Şimdi herkes geçmişiyle yüzleşmek zorunda.
Çünkü bazı yaralar sadece zamanla değil, hakikatle iyileşir.
“Kırık Masanın Altı Sandalyesi”
Her bölümde bir başka kalbin içine gireceksin.
Hazırsan, sessizliği dinlemeye başla.
devam ediyor 8a önce güncellendi
Mafia
@silinen276534
Okuma
0
Oy
0
Takip
2
Yorum
0
Bölüm
2
Geçmişini unutmuş bir kız. Karşılaştığı mafya. Ve yaşadıkları. Gül geçmişini 1 yıl önce unutmuş ve yaşamını devam ettirmiş. Ayaz ise ailesinin tek varisi olan bir mafyadır. Babası ile arası kötüdür. Ayaz gittiği yerde Gül`ü görüp aşık olmuştur. Ancak Gül`ün geçmişini bilmiyordur.
devam ediyor 8a önce güncellendi
İlk Aşk
@silinen231102
Okuma
0
Oy
0
Takip
5
Yorum
0
Bölüm
3
Kalbin kimi seveceği belli olmaz. Bazen bir suçlu,bazen kendisinden yaşça büyük veya küçük birine,bazen en yakın arkadaşına,bazen evli birine. Bunlar yanlış şeylerdir. Ama bu kalp sonuçta laf geçirmez. Bazı insanlar ilk aşkını ömür boyu unutamaz. Ve Damla asla aşık olmaması gereken birine aşık olmuştu. Not:Takıntılı Mafyam kitabının ikinci kitabıdır.
tamamlandı 8a önce tamamlandı
Küllerinden Doğuş
@zephyrasoylu
Okuma
14.44k
Oy
397
Takip
91
Yorum
17
Bölüm
43
Genç bir kadın olan Eda, hayallerini gerçekleştirmek için büyük bir şehre taşındığında, tehlikeli bir yeraltı çetesinin hedefi olur. Bir süre zorla alıkonulduktan sonra, kaçmayı başarır. Ancak yaşadığı travmayı atlatmak yerine, onu mahveden insanlardan intikam almaya karar verir. Bu süreçte, hem kendisiyle hem de hayatta kalmak için göze alacağı karanlık seçimlerle yüzleşir.
devam ediyor 8a önce güncellendi
Hayalimin adımları
@zeynepada
Okuma
6
Oy
2
Takip
1
Yorum
1
Bölüm
3
Ela, hayatına beklenmedik bir şekilde dokunan kazayla birlikte, engellerle dolu bir yolculuğa adım atar. Bir yanda geçmişin acıları, diğer yanda yeni bir hayata başlama umudu… Tekerlekli sandalye, yalnızca fiziksel bir engel değil, aynı zamanda Ela’nın içinde taşıdığı duygusal yüklerin sembolüdür.
Ancak hayatta hiçbir şey kolay değildir. Aşk, acılar, kırgınlıklar ve umutlar birbirine karışırken Ela, hayalinin peşinden gitmek için her gün yeniden doğar. Engelli olmanın, onu hayattan dışlamak değil, içsel gücünü keşfetmek için bir fırsat olduğunu fark eder. Yürümeyi hayal etmek, ona gerçek anlamda özgürlüğü ve sevgiyi getirir.
Ela’nın yolculuğu, hayatta karşımıza çıkan engellerin üstesinden gelmenin, sevmenin ve sevilmenin zorluklarıyla doludur. Kendini bulmaya çalışan bir gencin hikayesi…
Hayalimin Adımları, kalbinin sesini dinleyerek hayallerinin peşinden gitmek isteyen herkesin, sınırları aşan bir mücadeleye dönüşecek bir serüvenin başlangıcıdır.
devam ediyor 8a önce güncellendi
“Kod Adı: Aynı Cephe”
@birkitaplikgece
Okuma
2
Oy
0
Takip
0
Yorum
0
Bölüm
1
Duru ve Ali, yıllar önce Harp Okulu’nda tanışmış ama sadece “rekabet” düzeyinde bir ilişki yaşamış iki başarılı subaydır. Aralarındaki çekim hep bastırılmış, çünkü ordu kuralları ilişkileri sıkı şekilde sınırlar.
Bir gün aynı özel görev timine atanırlar. Görev, sınır ötesinde yüksek riskli bir keşif ve rehine kurtarma operasyonudur. Ama sorun şu ki; bu operasyon, ikisinin de geçmişte yaşadığı kişisel kayıplarla doğrudan bağlantılıdır.
Birbirine zıt karakterler görev sırasında sık sık çatışır. Ama her çatışma, onları hem birbirlerine hem de kendi iç gerçeklerine yaklaştırır. Zamanla aralarındaki bağ duygusal bir yoğunluğa dönüşür.
Ancak bu aşk, sadece kurallarla değil, vicdanlarıyla da sınanacaktır. Çünkü ikisinden biri, görevin son aşamasında bir karar vermek zorunda kalır:
Aşk mı, vatan mı?
devam ediyor 8a önce güncellendi
Takıntılı Mafyam
@silinen231102
Okuma
0
Oy
0
Takip
198
Yorum
0
Bölüm
60
Arda güçlü bir mafyadır. Aynı zamanda yakışıklı ve zekidir. Gece ise güzel kendi halinde bir kızdır Gece Arda`dan korkmaktadır. Arda ise Gece`ye ilk görüşte aşık olmuştu İkisinin kaderi iple birbirine bağlanmıştı. Ama her ip bir gün kopabilir. Onlar aşklarını sarsan bir sürü etken vardır. Aşk her şeyi yener mi? Ve en önemli soru; Arda ve Gece`nin aşkı sonsuz mu? &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&